میلگرد آجدار

میلگرد آجدار، میلگردی است که بر روی آن آج هایی داشته باشد که درفشار های بالا به علت دارا بودن آج به خوبی با بتن مچ شده و به راحتی فشار بالا را تحمل می کند. در این مقاله به شرح انواع میلگرد آجدار می پردازیم.

به طور کلی میلگردهای تولید شده به صورت ساده و آجدار می باشند که در نوع آجدار، آج ها به صورت عرضی بوده و در سرتاسر میلگرد نمایان می باشد.خواص ساختاری این میلگرد آجدار بهتر از میلگرد ساده عادی است. برای افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی مقاومت سازه های بتنی از میلگرد آجدار استفاده می شود و به دلیل خواص مقاومت کششی ، خمشی و ارتجاعی کردن بتن آرمه (ضد زلزله کردن ساختمان بتنی) از این میلگرد در اسکلت فلزی سازه های بتنی استفاده می شود.

مشخصه های محاسباتی مهم میلگرد عبارت است از : ۱- مقاومت تسلیم ۲-اسپیسر میلگرد ۳-مقاومت کششی

انواع میلگرد آجدار

  • میلگرد A2 (آجدار مارپیچ)
  • میلگرد A3 (آجدار پیچیده یا جناقی)
  • میلگرد A4 (آجدار مرکب)

میلگرد آجدار A2

این نوع میلگرد با تنش جاری ۳۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تغییر شکل نسبی پلاستیکی (در زمان گسیختگی) ۱۹ درصد بعنوان میلگرد نیمه خشک (ترد) و نیمه نرم شناخته شده که بصورت آجدار و عمدتا آج فنری شکل می باشد.این میلگرد برای عملیات ساختمانی و خصوصا خاموت زنی مناسب بوده و انجام عملیات جوشکاری بر روی آن در صورت اجبار میسر بوده که البته توصیه می شود در صورت امکان از جوشکاری آن پرهیز شود.

از دیگر ویژگی های میلگرد A2:

شکل آج در این استاندارد به صورت موازی و منفرد است.

محصول تقریباً نیمه نرم است.

جوشکاری روی آن توصیه نمی شود.

انعطاف پذیری آن ;از مدل A3 بیشتر است.

میلگرد آجدار A3

میزان تحمل تنش این نوع میلگرد ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد و میزان تحمل تنش گسیختگی ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. تغییر شکل نسبی پلاستیکی آن ۱۵ درصد بوده و برای ساختمان مناسب است. آج های آن به شکل جناقی (هفت و هشت) می باشد. ، این نوع میلگرد برای جوشکاری مناسب نیست.

ویژگی ها و شکل ظاهری استاندارد A3:

در طراحی پی از مدل A3 به صورت طولی استفاده می شود.

به دلیل خشکی نسبت به دو مدل دیگر ترد و شکننده تر است.

جوشکاری در این مدل اکیداً ممنوع است.

تغییر شکل آن حدود ۱۴ درصد است.

میلگرد آجدار A4

این نوع میلگرد دارای میزان تحمل مقاومت تسلیم و مقاومت کششی آن به ترتیب ۵۰۰۰ و ۶۵۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع می‌باشد. دارای آج دوکی شکل می باشند. بدین ترتیب که آج های عرضی دوکی شکل در دو طرف آج طولی و به صورت چهار نیم مـارپیچ بـه شـکل هفت – هشت و با زاویه ۳۵درجه تا و شامل ۷۵ درجه می باشد. شکل پذیری میلگرد حداقل در حد مورد انتظار برای میلگرد A3 باشد، به طوری که میزان ازدیاد طول نسبی آن در طولی معادل ۵ برابر قطر، حداقل ۱۶% باشد. در تولید میلگرد، از شمش با کربن بالا استفاده نشود. روش تولید میلگرد، تکنولوژی ترمکس بوده وکربن معادل (CE) میلگرد، حداکثر ۵/۰ باشد.

ابعاد میلگرد آجدار

میلگرد از قطر ۶، ۸، ۱۰ تا ۵۰ میلی متر وجود دارد .

میلگرد با قطر کمتر از ۶ میلی متر را مفتول است .

میلگرد از قطر ۶ تا ۱۲ میلی متر جهت ساخت خاموت و از قطرهای ۱۰ تا ۵۰ میلی متر برای ساخت تیرها،ستون ها،دال ها (سقف ها)، …استفاده می شود.