توجیه اقتصادی سازه های فولادی

در ارزیابی اقتصادی یک ساختمان فولادی ، فقط در نظر گرفتن قیمت مصالح ساختمانی و نیروی انسانی کفایت نمی کند و بقیه عوامل موثر در این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد. موارد زیر در اقتصاد یک ساختمان موثر است:

 

  • قیمت زمین
  • مصالح در دسترس
  • ارزش نهایی ساختمان
  • هزینه اسکلت اصلی سازه (سفت کاری)
  • تاثیر نازک کاری
  • تاثیر نصب تجهیرات و تاسیسات
  • نحوه تاثیر این عوامل در بهره برداری بهینه از ساختمان
  • هزینه ایجاد تغییرات داخلی و بهسازی در ساختمان
  • هزینه تخریب (در ساختمانهای با عمر کوتاه)

بررسی میزان مصرف فولاد در ساختمانهای فلزی

در ساختمانهای فلزی هزینه با توجه به میزان مصرف فولاد در هر متر مربع مساحت کف ( تصویر افقی) یا متر مکعب ساختمان محاسبه می شود. هزینه ساخت سوله و سازه فلزی و میزان مصرف فولاد به عوامل زیر بستگی دارد:

 

  • تعداد طبقات
  • بار اعمال شده به طبقات (مرده و زنده)
  • دهانه ها در اطراف ستون
  • ضخامت سقف
  • سیستم سازه ای (سیستم انتقال بارهای قائم و جانبی)

 

معرفی محصول طرح توجیهی تولید اسکلت فلزی :

محصول حاضر در طرح توجیهی اسکلت فلزی می باشد. با صنعتی شدن جوامع و افزایش و رشد جمعیت نیاز ویژه ای جهت صنعتی سازی سازه ها احساس شد لذا احداث سازه های فلزی به صورت صنعتی در قرن جدید به سرعت رشد چشمگیری داشته است. سازه های فلزی از فولاد ، تیر و ستون تشکیل شده که یا از طریق پرچ یا پیچ و یا جوش به هم متصل می شوند تا با استفاده از آن نیروهایی مانند: باد و برف و زلزله و غیره را تحمل کند. به خصوص در مناطق زلزله خیزی مانند ایران از سازه های فلزی استفاده می شود تا تخریب کمتری به بار آید و یا حتی ستونهایی که در ساختمان ها به کار می برند. صنعتی سازی ساختمان ها از دیر باز وجود داشته بطوری که از تیرهای T   شکل به صورت افقی یا عمودی استفاده می نموده اند و مهمترین بخش آن اسکلت ساختمان است که در واقع ساختمان بر روی آن اسکلت بنا می شود. مطالعات و تکنیک های زیادی برای مقاومت و طولانی شدن عمر این اسکلتها انجام شده و روز به روز در حال تغییر و پیشرفت می باشد. قابل ذکر است موارد استفاده از سازه های فلزی بسیار گوناگون و زیاد است مانند: سد سازی، پل سازی، تونل سازی، صنایع دریایی، سازه های صنعتی و غیره ….. سازه های فلزی مدلها و شکل های مختلفی دارد مانند: ستون فلزی، شاه تیرها، تیرهای مرکبی، چهار چوب فلزی و غیره… مهمترین مصالح سازه فلزی ، فولاد است که به دلیل مقاومت بالای آن، شکل پذیری و انعطاف آن، جوش پذیری، خم پذیری و ارتجاعی بودن آن جز مهمترین مصالح بشمار می آید که هم در سازه های دائمی مانند: ساختمانها، پل ها، تونل ها، دکل ها، و غیره… کاربرد دارد و هم در سازه های موقت مانند: چادر نمایشگاهها، دکل تبلیغات، داربستها وغیره… حتی ضایعات فولاد نیز قابل استفاده می باشد. با توجه به نیاز روز افزون انسان به سازه های فلزی و ضرورت استفاده از پایه های صنعتی، تقاضا برای این محصول بالا رفته و طبیعتا تولید آن نیز توجیه پذیر می باشد.

 

روش تولید در طرح توجیهی تولید اسکلت فلزی:

روش و فرآیند تولید طرح توجیهی تولید اسکلت فلزی بدین صورت می باشد که ابتدا تیرهای فولادی از شرکت های فولادسازی تهیه و به عنوان مواد اولیه ورودی کارخانه در محل در نظر گرفته شده دپو می گردد. سپس با استفاده از نقشه های محاسباتی جهت ساخت سازه مورد نظر قطعات تیرآهن برش خورده و بسته به نوع سفارش انواع عملیات ماشین کاری جهت جای پیچ و مهر و تولید نبشی ها و اتصالات بر روی تیرهای انجام می پذیره در نهایت پس از ساخت همه قطعات استراکچر فلزی به محل نصب پروژه حمل می گردند.

 

ماشین آلات و تجهیزات طرح توجیهی اسکلت فلزی:

ماشین آلات و تجهیزات طرح توجیهی تولید اسکلت فلزی شامل انواع دستگاه های جوش رکتی فایر و اینورتر، دستگاه های جوش زیرپودری، دستگاه های جوش تحت پوشش گاز، دستگاه برش CNC ، دستگاه های برش پلاسما، دستگاه های برش ریلی، دیزل ها،  دستگاه های سوراخ کاری . قابل ذکر است ماشین آلات طرح توجیهی تولید اسکلت فلزی از سازندگان داخلی یا تامین کنندگان خارجی قابل تهیه و نصب و راه اندازی می‌باشد.